Rondleiding

Hieronder krijgt u een impressie van Ubuntu. Alle screenshots zijn uit versie 16.04, de laatste LTS versie. U kunt op de afbeeldingen klikken om deze groter te maken!

U kunt ook hier de officiƫle Nederlandse rondleiding bekijken of een live demo proberen (Engels). Deze rondleidingen kunnen verouderd zijn, aangezien ik deze niet beheer.

Ubuntu als u het de eerste keer opstart.


Ubuntu valt echter zeer goed aan te passen, na een klein beetje aanpassen kan het er bijvoorbeeld al zo uit zien!


De dash, hiermee kunt u alle programma's starten. U kunt echter hiermee ook uw bestanden doorzoeken, of zelfs op internet! Dit laatste moet u echter wel zelf handmatig aanzetten.


Nautilus, hiermee bladert u door uw bestanden.


Firefox, de internetbrowser waarmee u op het internet browst. U kunt echter ook kiezen voor bijvoorbeeld Chrome.


Het systeemmenu, u kunt hier onder andere uw computer afsluiten.


Het muziek programma en het muziek menu. Vanuit het menu kunt u het volume aanpassen, maar ook uw muziekspeler bedienen. Als u echter bijvoorbeeld Spotify gebruikt, kan dat ook gewoon!


Een sub-menu. Hiermee kunt u snel bepaalde acties uitvoeren.


Het alt-menu. Als u op alt drukt, kunt u zo snel door alle opties van een programma zoeken. Hiermee kunt u bijvoorbeeld tekst vet maken zonder naar de knop te gaan, maar alle opties binnen een programma zijn hiermee te vinden!


Uiterlijk, hier kunt u een aantal visuele instellingen aanpassen, waaronder uw achtergrond.


LibreOffice, de tekstverwerker, en een volwaardig alternatief voor Microsoft Office. Daarnaast kunnen de twee goed overweg met elkaar.


Shotwell, met dit programma kunt u uw foto's beheren.


Het Software Centrum. Hier kunt u een heleboel gratis programma's downloaden.


Het standaard instellingen menu van Ubuntu waar u vele dingen kunt aanpassen.Lijkt u het wat? Leuk om mee te experimenteren? Kijk dan snel verder op deze site hoe u Ubuntu kunt installeren, of leer meer over Ubuntu!